Wat is SQT Biomicroneedling:

Spongilla spicules is een extract van de zoetwaterspons, het ziet er erg zacht uit. Vanwege de bijzonderheid van de groeiomgeving, ontwikkelen zoetwatersponzen geleidelijk de speciale naald, dat is de Spongilla spicules. De kiezelhoudende spicules is erg klein, maar heeft een sterke hardheid. Dit om het sponslichaam te ondersteunen en weerstand te bieden. De microkristalfijne kiezelhoudende spons komt uit het zuivere zeegebied. Onder de microscoop heeft het de vorm van dichte naalden.

Dit naaldachtige kristal werkt heel goed tegen onzuiverheden. De Spicula kan de eiwitstructuur van micro-organismen of virussen vernietigen. Daarom ook ideaal bij acne huiden.

Het wordt gekenmerkt door gemakkelijke penetratie, gemakkelijke absorptie en het is veilig. Het kan dus ook worden gebruikt voor gevoelige huiden.

Voor gebruik is een training vereist, zie ook onze opleiding!Vergeleken met microneedlingrollen of de microneedlingpen zijn de sponsmicronaalden meer in aantal en kleiner. Wat meer huidporiën kan bedekken en meer effect heeft 3.000.000 in 5 min. Dit stimuleert het huidmetabolisme en bevorderd de collageen aanmaak.

Geen bloeding, geen verdoving, geen huidbreuk, geen peroxide, geen huidbeschadigingen, geen machine of naalden.

Verkort de huidvernieuwingscyclus van 28 dagen tot 7 dagen. Dit zorgt voor een natuurlijke, veilige en effectieve fysieke verjonging. Huid kan gaan vervellen na 3 tot 4 dagen.
 

  • INCI-naam: Gehydrolyseerde spons. (Algemene namen: sponsextract, sponskruiden, spongillapoeder,enz.) Latin name: Spongilla fragilis lecidy.
  • INCI No: 06306
  • SQT Sponge Spicules zijn een soort kiezelhoudende bio-naaldjes die gewonnen worden uit de zoetwaterspons.
  • Het kan met het blote oog als poeder gezien worden en onder de microscoop als scherp kristallen staafje.
  • Sponge Spicules gezien onder de microscoop zijn over het algemeen 0,2 - 0,3 mm lang en 0,01 – 0,02 mm in diameter.